Mumio ili Shilajit stimuliše različite zaštitne funkcije organizma

Mumio, (Shilajit , Mumijo ili Momia), poznat je još od pre 3000 godina ali tek u poslednjih 50 godina moderna naučna istraživanja neprestano potvrđuju veliki broj lekovitih svojstava i dokazuju njegova tradicionalna terapeutska svojstva. Mumio potiče iz Centralne Azije, ima ga na Himalajima, Pamiri i Altaijskim planinama nalazi se na velikim visinama između 1000-5000 metara na zidovima pećina. Najpoznatiji i najviše korišćeni je čist  Altajski mumio(smola).
Mumio se u tradicionalnoj medicini koristi kao anti-inflamatorno sredstvo, anti-toksičnio, anti-alergijskio, kao imunomodulator I protiv anti-aging-a( starenja psihičkog i fizičkog ). Mumio ima svojstva koja mogu obnoviti smanjenu funkciju nervnih stabala i dosta aktivno učestvuje u sintezi DNK.
Čist Mumio je tamno braon ili gotovo crne boje (prirodna smola), ima blago gorak ukus i specifičnu aromu, razlaže se u dodiru sa tečnošću. Čist Mumio pronalazi se u stenama i pećinama gde su pčele nekada imale svoja gnezda pre vise hiljada godina. Mumio je fosilizovani med, vosak i mleč koji je pod dejstvom vremena postao mumio.


Čist MUMIO sadrži (sastav):

Mumio je izuzetno složena supstanca , sastavljena od organskih i neorganskih elemenata, prirodni organsko-mineralni kompleks koji se sastoji od više od 80 komponenti, ima 30 elemenata u tragovima, 28 hemijskih elemenata, 10 oksida, 6 aminokiselina… Biohemijska Kompozicija mumie danas: etarskih i neesencijalni aminokiselina (glutaminska kiselina, glicin, histidin, fenilalanin, metionin, treonin, triptofan, izoleucin, lizin, arginin, valin, asparaginska kiselina, itd), Mononezasićene i polinezasićene masne kiseline (oleinska, petroselinic , linolnu, linoleinska, itd), fosfolipidi, organske kiseline (hipurna, benzojeva, adipinska, ćilibarna, limunska, oksalna, lišaj, kojic, vinska, i et al.), eterična ulja, smole, Resinous supstance, steroida, alkaloide, enzimi hlorofil, tanina, coumarins, terpenoidi, karotenoidi (provitamin A), flavonoidi (uključujući i rutina (vitamin E), vitamina B1, B2, B3, B6, B12, C, E, i oko 60 makro i mikroelemenata (kalijum, magnezijum, kalcijum, natrijum, fosfor, mangan, gvožđe, cink, bakar, sumpor, silicijum, selen, hrom, bela, kobalt, nikl, aluminijum).

Koja su lekovita svojstva Mumia?

Zahvaljujući modernim istraživanjima, postalo je poznato da Mumio gljivice koje su vrlo slične po osobinama penicilinu, može delovati kao bezbedan antibakterijski agens u lečenju velikog broja zaraznih bolesti, kao na primer, dizenterije, tuberkuloza, i sve bolesti koje su povezane sa inflamatornim procesima.
Mumio složenog sastava određuje njegova lekovita svojstva, kao deo Mumio postoje biološki aktivne supstance koje su dobre za širenje krvnih sudova, a ovo je izuzetno važno u lečenju hipertenzije, multiple skleroze, glavobolje, infarkta, kao i nekih bolesti koje su direktno povezane sa metaboličkim poremećajima.

Kada se koristi Mumio povećava sposobnost jetre da se odupre toksinima , povećava sintezu proteina, a ako je jetra oštećena traumom ili toksinima , Mumio će doprineti njenoj regeneraciji. Iste osobine ima I za ubrzavanje regeneracije oštećenih nervnih stabala, srčanog mišića i drugih tkiva koja su teško oštećena.
Mumio ima svojstvo dobre stimulacije ljudskog imunog sistema i može da stimuliše različite zaštitne funkcije organizma . Zbog ovih osobina Mumio može značajno povećati proizvodnju antitela tokom formiranja specifičnog imuniteta .
Mumio je klasifikovan I kao adaptogen , koji se izdvaja njegovom sposobnošću da jedinstveno prilagodi biološko stanje svakog pojedinca. Mumio je snažan antioksidans zbog svoje sposobnosti da zadrži ili poklone negativno i pozitivno naelektrisanih jone. Za Mumio je klinički dokazano od strane naučnika i istraživača širom sveta dasadrži najviši kvalitet Fulvic kiseline(Istraživanja tek počinju da otkrivaju važnu ulogu koju Fulvic kiselina pruža u održavanju tela na različite načine, uključujući poboljšanje varenja, održavanje zdravih ćelija, radu mozga I još mnogo toga).

MUMIO dejstvo:

– Jača imuni sistem od virusa I patogena
– Sprečava alergije
– Pomaže kod bakterijskih infekcija
– Povećava metabolizam vitamina, minerala, makro i mikro elemenata i drugih hranljivih materija
– Povećava propustljivost ćelijske membrane, ćelijske deobe i istezanje
– Pomaže regeneraciju ćelija
– Pomaže regeneraciju oštećenih tkiva
– Održava optimalnim Alkalitet i pH vrednosti
– Pruža vitalne elektrolitie i druge vitalne elemente
– Pomaže poremećaja u radu digestivnog sistema
– Reguliše timusu i štitne žlezde
– Deluje kao katalizator za reakcije enzima
– Povećava broj crvenih krvnih zrnaca i količinu hemoglobina
– Balansira hormone
– Povećava plodnost
– Smanjuje simptome u menopauzi
– Jača mišiće i kosti
– Smanjuje toksično delovanje hemoterapije i zračenja
– Poboljšava kvalitet sna

MUMIO zdravstveni benefiti I primena:

AKTIVNOSTI / fizička iscrpljenost
– Dehidtaratacije , iscrpljenosti, umora mišića , grčeva
Virusi I bakterije
– Gripe
– Trovanje hranom
– Bacterijskih infekcija
Virusnog hepatitisa
* Za najbrže olakšanje , ne ustručavajte se da koristite prvog dana kada se simptomi javljaju zbog hladnoće, gripa ili digestivnog olakšanja zbog trovanja hranom .
SPORTISTI
Povećava snagu i mišićnu masu
-povećava performanse
– skraćuje vreme oporavka

KOSTI
– Pomaže brže zarastanje kostiju, oštećena polomljenih , meki i vezivnog tkiva
– Ojačava kosti, deluje protiv osteoporoze
– proces nervnih ćelija .
NERVI INFLAMACIJA
Pomaže tretman perifernog nervnog sistema, smanjuje upalu nerava i obnavlja nervne ćelije
RESPIRATORNI SISTEM
-sprečava sezonske alergije
-sprečava upalu/zapaljenje gornjeg i donjeg respiratornog trakta
-sprečava pomaže u izlečenju upale pluća, bronhitisa, bronhijalne astme, tuberkuloze

JETRA
-Liver detoksikaciju
-Fatti Ili uvećana jetre
BUBREZI I URINARNI TRAKT
– kod svih infekcija bubrega I urinarnog trakta
DIGESTIVNI TRAKT
-Trovanje hranom
– zatvora
-Čira , gastritisa
-Crevnih oboljenja i IBS
-zapaljenja Gastrointestinalnog trakta
SRCE
-Atheroskleroze , kardiovaskularni bolesti, angina pektoris. (Poboljšava regeneraciju srčanog mišića i nervnih ćelija)
CIRKULACIJA/ VENE
-poboljšava cirkulacije
-ublažava tegobe u proširenim venama
-Thrombophlebitis(zapaljenje vena usled tromba), smanjuje otok i ublažava bol.
KRV , leukociti i hemoglobin u krvi
– Povećava nivo hemoglobina u krvi . Održavajte odgovarajući nivo leukocita
– Kiselost krvi

ŽENE
– simptoma u menopauzi , balansira hormone
-Ginekoloških/vaginalnih infekcij
MUŠKARCI
-Balansira hormone , jača polne organe i njihovo funkcionisanje
Zračenjem ili hemoterapije
Jača ćelijski integritet . .

MUMIO način primene I doziranje:
MUMIO je lako rastvoriv te se može koristiti rastvoren u vodi, čaju, mleku, sokovima I pomešam sa medom. Mumio možete koristiti I za spoljnu upotrbu kod preloma kostiju, kao I u kozmetičke svrhe, za uklanjanje akni, strija I celulita.

Kako koristiti čist Mumio?
Tečnost za ispiranje.
kao tonik čišćenje kože ili protiv gubitka kose.Spolja kao masku ili obloga: raspusti 1 kašika na Shilajit u 50 ml toplog kuvano vode dok ne postane homogena supstanca. Koristite ga za trljanje tokom bol u leđima, zglobovima, mišićima, venske bola, protiv kožnih bolesti. Možete koristiti masu kao obloga za vreme jakih bolova: uzmi na zavoj, nalepiti na bolan prostora za 2 sata i oduzme, ispiranje površinu vodom. Grindings i obloge se preporučuje da se koristi tri puta nedeljno. Trajanje kursa prijema: 1 mesec. Preporučljivo je da se četiri kursa godišnje.

Jačanje imuniteta I profilaksa

uzeti 0,25 g jednom dnevno sa obrokom. Kako mumiio ima jaku ukus, preporučujemo vam da ga uzmte sa čašom toplog mleka, soka od narandže ili čaja. Trajanje kursa: 4 nedelje. Preporučljivo je da se četiri kursa godišnje.

Za sve ostalo što nije navedeno važno je znati da se mumio može upotrebljavati maksimalno do 25 dana, ujutru pola sata pre jelai uveče pred spavanjea onda se pravi pauza do 30 dana.

Za spoljnu upotrebu na koži

Spolja kao masku ili oblog : rastopiti 1 kašikicu mumia u 50 ml toplog kuvane vode dok ne postane homogena supstanca . Koristite je za trljanje tokom bolova u leđima, zglobovima , mišićima, venskih bolova , protiv kožnih bolesti . Možete koristiti masu kao oblog za vreme jakih bolova : naneti na zavoj I nalepiti na bolan prostor na 2 sata, skinuti I ispirati površinu vodom . Masažu I obloge koristi tri puta nedeljno. Trajanje kursa prijema : 1 mesec . Preporučljivo je da se četiri kursa godišnje.
STRIJE, CELULIT, OŽILJCI, Bore ,Akne

Pravilna primena vidno smanjuje ili u potpunosti uklanja fleke na koži izazvane preteranim istezanjem, hormonskim poremećajem lili izazazvanih frugim faktorima.
Mumio pokazuje dosta jaku aktivnost protiv atrofije kože: kao što su strije, smanjuje intenzitet boja, reljefa i dubine ožiljaka; ubrzava regeneraciju ćelija; povećava elastičnost kože I obogaćuje je sa prirodnim mineralima. Obnova normalne kože je dug period , tako da morate da redovno koristite kremu za strije , da bi se postigao željeni efekat.

MUMIO kontraindikacije

Poznata je niska – toksičnost Mumia lijeka ako se iznutra uzet iz 30 mg / kg Olovo subkutanozno ili intravenozno 4 % rastvor u količini od 250 mg / kg . Ako se čak koriristi I dugo , na primer, 60 dana , za mumio je dokazano ga ne izaziva nikakve toksične efekte, Mumio nije toksičan , čak i ako se unosi u telo stalno.
Danas se Mumio široko koristi za lečenje bolesti kao što tuberkuloza , dijabetes, astma , bolesti srca, oboljenja cirkulatornog sistema, probave, protiv parazitskih bolesti u zemljama poput Rusije, Kine, Avganistana, Koreja i Indije.

NE PREPORUČUJE SE se osobama sa visokim krvnim pritiskom , u periodu od masivnog krvarenja, trudnicama i dojiljama , deci ispod 12 godina I OBOLELIMA OD KANCERA.

Lekovi i prirodni preparati od Mumia:

♥  Mumio smola

♥  Mumio prah

♥  Mumio tablete

♥  Mumio krema

Zoran Mataruga

Napiši komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.