COPRINUS COMATUS gljiva najbrže smanjuje šećer u krvi

Gljiva Coprinus Comatus prirodnim putem smanjuje šeċer u krvi za preko 40% posle samo sat vremena a naučno je dokazano i da smanjuje mogućnost oboljenja od kancera(tumora) i sarcoma. Coprinus ima i prirodno dejstvo zaštite ċelija pankreasa koji proizvodi insulin. Dijabetičari koji pored klasičnog lečenja uzimaju Coprinus Comatus osete vidno poboljšanje svog ukupnog zdravstvenog stanja. Lekovita svojstva gljive Coprinus Comatus svrstavaju je u medicinske gljive a zbog njenog ukusa koji neodoljivo podseċa na špargle, ponekad je gost i na evropskim trpezama.
Ovu gljivu zovu i “majstor energije” obzirom da je kompozicija njenih sastojaka takva da savršeno optimizuje metabolizam. Kod nas je nazivaju još i “dlakava gljiva” ili “gnojištarka” Ova gljiva je rasprostranjena u srednjoj Evropi. Nasuprot veċini ostalih gljiva, sadrži mnogo vitamina C, pored ostalih vitamina i uravnotežene mešavine minerala.

coprinus comatus

Coprinus Comatus primena

Na prvom mestu, gljiva Coprinus Comatus se upotrebljava za regulaciju nivoa šeċera u krvi kod ljudi obolelih od šeċerne bolesti. Coprinus snižava nivo šeċera u krvi ali i poveċava toleranciju na Glukozu.
Pored toga, uticaj ove gljive na metabolizam dovodi do smanjenja telesne težine. Za to je odgovoran visok procenat Lektina, kompleksnih Proteina i Glikoproteina.
Gljiva Coprinus comatus upotrebljava se da bi se spreči slepilo, anputacija nogu, slabljenje i prestanak rada bubrega, potpomaže varenje i poboljsava apetit, štiti zidove krvnih sudova i time sprečava stvaranje arterioskleroze. Pored predhodno navedenog moramo dodati da se koristi i za lečenje hemoroida i zatvora,

Šta sadrži Coprinus Comatus ?

Oko 30% njene suve supstance su belančevine. Coprinus comatus sadrži čak 20 slobodnih aminokiselina uključujuċi i 8 esencijalnih koje ljudski organizam nije u stanju da proizvede. Ove aminokiseline se u telo unose isključivo namirnicama i njihov nedostatak se pre ili kasnije negativno odrazi na zdravlje.
Coprinus Comatus takođe sadrži veoma mnogo Kalijuma i siromašan je Natrijumom (odnos 130:1)
Poseduje: Magnezijum, Gvozđe, Bakar, Kalcijum, Mangan, Cink i Vanadijum. Pored bogatstva vitaminom C, u ovoj gljivi se nalaze i vitamini: Niacin (vitamin B-3), Tijamin (vitamin B-1), kao i Riboflavin (vitamin B-2). Ovako uravnoteženim sastavom minerala i vitamina, gljiva Coprinus Comatus daje značajan doprinos dnevnoj ishrani.
Zanimljivo je da su kinezi gljive za lečenje koristili vekovima pre nego što je to doneto u Evropu. Glavni razlog ja to je bio strah evropljana od otrovnih gljiva. Put kojim je kineska tradiocionalna medicina dospela u Evropu je zaista bio dug. Prva naučna ispitivanja Coprinusa u Evropi su bila početkom 20.veka.

Coprinus comatus lekovita svojstva

U tradicionalnoj kineskoj medicini ova gljiva se koristi za lečenje hemoroida, problema sa varenjem i zatvorom. Novija istraživanja pokazuju da se Coprinus comatus odlično pokazao u regulaciji nivoa šeċera u krvi, što ovu gljivu čini vrlo interesantnom u tretmanu dijabetesa tip I i tip II kao i prilikom zaustavljanja rasta Sarkoma.
Zaista je upečatljivo dejstvo Coprinus Comatus na snižavanje šeċera u krvi. Obzirom da deluje brzo i da dejstvo traje satima, to ovu gljivu izjednačava sa učinkom nekih medikamenata namenjenih tome a bez ikakvih neželjenih dejstava. Sat vremena posle uzimanja šeċer se smanjuje za 40%, tri sata kasnije je šeċer na 31% a šest sati posle uzimanja gljive, šeċer je još uvek snižen za 21%. Poseduje i moċ da la ili tableta od presovanog praha može se uzimati kao dodatak dnevnoj ishrani… godinama.

Najnovija istraživanja, koja su još u toku, treba da potvrde i njenu primenu kod lečenja prostate.
Ekstrakt dobijen od ove gljive  je prirodni proizvod i može se naći u obliku sušenog praha ili kapsula.

Lekovi i prirodni preparati od gljive Coprinus Comatus :

♥  Čist prah

Zoran Mataruga

Napiši komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.