MAITAKE gljiva u kombinaciji sa hemoterapijom daje izuzetne efekte u lečenju

Maitake (lat. Grifola frondosa) se smatra jednom od najperspektivnijih lekovitih gljiva na svetu i spada u grupu medicinskih gljiva. Zanimljivo je da u prevodu ova gljiva  ima u originalu naziv „gljiva koja pleše“.
maitake-gliva-susena
Već više od 5000 godina kineska, ruska, korejska i japanska tradicionalna medicina koristi lekovite gljive u lečenju velikog broja bolesti. Naučna istraživanja do današnjih dana ukazuju da gljive imaju izuzetne antitumorske efekte i imaju niz lekovitih sastojaka. Ova gljiva se primenjuje u Kini i Japanu u tradicionalnoj medicini pri lečenju bolesti već 3000 godina. Poznato je i da se ova gljiva kroz istoriju koristila kao tonik i adaptogen. U Japanu u drevnim vremenima za ovu  gljivu  ste mogli dobiti srebro iste težine koliko je iznosila težina ove čudotvorne gljive.

Maitake sastav

Kao i druge polypore, Maitake sadrži polisaharide (beta D-glucan) koji imaju jedinstvenu strukturu. Veoma je važno napomenuti visoku vrednost ergosterola u gljivi, provitamina koji se u prisustvu sunčevih zraka pretvara u vitamin D. Polisaharidi koje ova biljka sadrži uključujući grifolin i grifolan, kao i proteini koji vezuju metale u lecitinima, glavni su sastojci koji podstiču unapređenje zdravlja organizma. Posebno aktivan sastojak u ekstraktu ove biljke je jedinstveno jedinjenje polisaharida pod nazivom D frakcija.

Maitake delovanje

Korišćenjem preparata od Maitake gljive oboleli od kancera se mogu snažno odupreti ovoj bolesti, a naročito kod bolesti raka dojke, pluća i jetre. Ova gljiva ne samo da može sprečiti razvoj kancera, nego može biti korišćena za lečenje i drugih bolesti poput hepatitisa, alergija, neplodnosti te naglog gubitka težine organizma. Postoji zapanjujući sinergetski efekat između ove gljive i hemoterapije. Potvrđen je i veoma važan antivirusni efekat protiv HIV virusa, što znači da se primenom preparata od ove gljive može sprečiti u potpunosti razvoj bolesti od HIV infekcije do SIDE. Naučnici u Kini su tokom istraživanja karcinoma jetre, pluća i želuca, primenom preparata Maitake gljive došli do saznanja da ona ima antikancerogeni efekat. Izuzetno je efikasna u lečenju dijabetesa i visokog krvnog pritiska.

maitake-kuvana

Maitake primena

Maitake gljiva se može koristiti u obliku praha, rinfuzi ili kapsulama, ali i kao ekstrakt koji ima 20 puta jaču koncentraciju. U slučajevima kada se koristi ekstrakt Maitake u kombinaciji sa hemoterapijom, naročito u lečenju raka prostate, jetre, raka dojke i pluća, postignuti su izuzetno veliki efekti u lečenju. Ova gljiva smanjuje insulinsku rezistenciju i povećava osetljivost na insulin, zbog čega dijabetičari mogu imati velike koristi od njenog konzumiranja. Tretman medicinskim gljivama u odnosu na uobičajenu medicinu ima izuzetno velike prednosti.
Koristi se i kao dodatak jelima, dinstana, kao preliv za spagete, u supi i pripremljena drugim načinima.

Lekovi i prirodni preparati od Maitake gljive :

 

Zoran Mataruga

Napiši komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.