Jezgro koštice kajsije bogato vitaminom B17

Zna se da kajsija u unutrašnjem delu svog ploda sadrži košticu u kojoj je jezgro, koje je jakog i gorkog ukusa i svetlo do tamno braon boje.

Postoje velike polemike o tome odakle potiče kasjija. Neka istraživanja navode da je kajsija poreklom iz Armenije, još iz vremena Antičkog doba. Zvaničan naziv ove voćke je “Prunus armeniaca” (što u prevodu znači armenska šljiva) te pojedini naučnici koji se bave ovom tematikom na osnovu tog naziva tvrde da je postojbina kajsije upravo Armenija. U medicinske svrhe Amigdalin se koristi od 1830.god. kada je i otkriven. Ernst T. Krebs Junior inače poznati hemičar, prvi je promovisao Amygdalin kao lek protiv raka početkom 1950 godine.

Sastav jezgra koštica kajsije

Jezgro koštice od kajsije sadrži vitamin B17 (Amygdalin i modifikovani oblik pod nazivom Laetril) koji je apsolutno prirodan sastojak. Amygdalin je otkriven prvi put 1830. u gorkom bademu, a ima ga i u divljim kupinama, trešnji, semenkama jabuke, australijskom orahu… Međutim, vitamina B17 najviše ima u jezgru koštice od kajsije.

Lekovita dejstva jezgra koštica kajsije

Važno je napomenuti kako je na temelju više istraživanja ustanovljeno da pripadnici plemena Hunza, inače Eskimi, kao i pripadnici ostalih izolovanih zajednica širom sveta koji jedu hranu bogatu vitaminom B17(Jezgro koštice kajsije) nikada ne obolevaju od raka. Hunza je narod, jedna od šest etničkih grupa sa najdužim životnim vekom na Zemlji. Žive u živopisnim, gotovo nedostupnim predelima Himalaja. Tradicionalna Hunza-ishrana, uključuje koštice kajsije, koje sadrže 200 puta veću količinu Vitamina B17 u poređenju sa bilo kojom namirnicom. Laetril se sastoji od jednog molekula benzaldehida i jednog molekula hidrocijanida te dva molekula glukoze. Poznato je da su enzaldehid i cijanid otrovni elementi, ali u kombinaciji vitamina B17 sa molekulima glukoze su inertni i nemaju toksično delovanje. Princip delovanja je izuzetno jednostavan: za rast stanica potrebne su ogromne količine energije, odnosno glukoze. Prilikom unošenja vitamina B17, stanice raka apsorbuju molekule glukoze iz vitamina B17, a sa enzimom beta-glukozidazom oslobađaju benzaldehid i cijanid iz vitamina B17 uzrokujući sopstvenu smrt. Zahvaljujući velikoj koncentraciji enzima beta-glukozidaza, vitamin B17 je izuzetno smrtonosan za stanice raka, dok za ostale zdrave stanice apsolutno nije toksičan. Princip funkcionisanja vitamina B17 podseća na poznatog trojanskog konja: stanice raka krenu za glukozom, a kada je apsorbuju, budu terminovane.

Da li Vitamin B-17 deluje na svim tipovima kancera?

Dr. Krebs kaže “DA”. ćelije raka imaju potpuno iste karakteristike bez obzira na vrstu raka i poznate su kao Tropoblasti. Ove ćelije sadrže enzim pod nazivom beta-glikozidaza, takođe poznat kao otključavajući enzim. Kada Laetril dolazi u kontakt sa enzimom beta-glikozidaze, Leatril je razložen i formira dva molekula glukoze, jedan molekul Benzaldehida i jedan molekul hidro-cijanida (CHN). U telu, ćelije raka i samo ćelije raka – sadrže taj enzim. Ključna reč ovde je da HCN mora biti formiran. To nije slobodno plutajuće jedinjenje u Leatrilu a potom pušteno na slobodu. Mora biti proizvedeno.
Enzim beta-glikozidaz, i samo taj enzim je sposoban za HCN iz Leatrila, time utiče na ćelije raka i samo na ćelije raka. Ako nema kancerogenih ćelija u telu, ne postoji ni beta-glikozidaza a ako ne postoji beta-glikozidaza, ni HCN neće biti formirana iz Laetrila.

kostica kajsije post

Primena jezgra koštica kajsije

Primena jezgra koštica kajsije može biti za preventivno korišćenje, tačnije dobro zdravlje organizma, dovoljno je redovno jesti hranu bogatu vitaminom B17, i kod lečenja već nastalih bolesti. Na primer, pojedite dnevno tri kasije kada je njihova sezona, osušite koštice, posle pojedite i njih i na taj način će organizam biti snabdeven dovoljnom količinom B17 za dnevne potrebe. Preporučujemo da pojedete onoliko jezgara iz koštica kajsije dnevno, koliko pojedete i samih plodova kajsije. Oboleli od raka tokom jednog dana trebaju uzimati jednu do dve semenke na sat, mada se zna kako se najbolji rezultati postižu uzimanjem 3-5 semenki svakih sat vremena tokom dana. Kada nema svežih kajsija i njihovog jezgra iz koštica, na raspolaganju su vam uvek proizvodi koje nudimo. B 17 ne bismo generalno mogli nazvati vitaminskom bombom koja ima sposobnost da razori stanice raka, jer ne smemo ispustiti iz vida da terapija sa tim vitaminom neće sama po sebi izlečiti rak. Razlog je jednostavan, jer je pojava te bolesti posedica ukupnog poremećaja metabolizma u organizmu. Zaključak: pri lečenju raka obavezno je dovesti kompletan metabolizam u normalu. Konzumiranje jezgra koštica od kajsija se ipak ne preporučuju deci, trudnicama i dojiljama. Uvek u ponudi imamo proizvode, koji vam nude kvalitetna rešenja u poboljšanju zdravlja vašeg organizma.

Lekovi i prirodni preparati od jezgra koštica kajsije :

♥  kapsule
KAJSIJA – ulje (jezgra koštica kajsije)

 

 

Zoran Mataruga

Napiši komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.