GRAVIOLA prirodan lek koji selektivno ubija ćelije raka a čuva zdrave

Graviola (Anonna Muricata) je listopadno drvo koje se nalazi u istom rodu Annona, kao tropska jabuka. Ima beli cvet, može narasti i do nekoliko metara u visinu sa velikim tamnozelenim listovima izuzetno prijatnog mirisa i to naročito u jutarnjim satima. Plod je žutozelene boje a unutrašnji mesnati deo je beo, ima ukus sličan jagodi i ananasu, a pomalo je kiselkastog ukusa. Prilagođena je područjima sa visokom vlagom i toplim zimama, dok je temperature niže od +3 °C mogu biti opasne za ovu osetljivu biljku, jer tada plodovi gube na kvalitetu i postaju suvi. Zanimljivo je da se plod ove biljke, jednostavno ne može veštački umnožiti.

Nije utvrđeno njeno precizno poreklo, ali se pretpostavlja da je poreklo biljke iz Srednje i Južne Amerike mada moguće je pronaći čak i u podsaharskim zemljama Afrike te jugoistočne Azije. Poznato je da u poslednje vreme raste i u Venecueli, Kolumbiji, Meksiku, Peruu i na Karibima.

Graviola sastav

Graviola sadrži izuzetno veliku količinu C vitamina, te B1, B2, P vitamine. Jedinjenje Annonacin se nalazi u semenkama soursopa i to je neurotoksin, koga povezuju sa neurodegenerativnim bolestima. Lišće Graviole sadrži annonamine, što je Aporfin klasa (Aporphine-class) alkaloida, koja sadrži kvaternarno amonijum grupu. Graviola sadrži brojne biološki aktivne sastojke, kao što su acetogini, alkaloidi, triterpenoidi, flavonoidi, etarska i masna ulja. Pretpostavlja se da su aktivni sasotjci acetogini. Ostali sastojci identifikovani u gravioli su alkaloidi, alifatski ketoni, alkani, alkanoli, masne kiseline, flavonoidi, tanini, steroli, mono- i seskvi-terpenoldi.

Graviola lekovita svojstva

Naučnici iz Južne Koreje su potvrdili da Graviola selektivno ubija ćelije raka, čak 10.000 puta efikasnije od Adriamicina. Oni tvrde da ova tropska biljka etarska i masna ulja, a čuva zdrave ćelije. Ovaj način se potpuno razlikuje od hemoterapije, koja neselektivno uništava sve reporoduktivne stanice. Posebno se navodi efikasnost korišćenja Graviole, kod raka pluća, prostate, dojke, debelog creva i gušterače. Izučavanje na fakultetu Purdue je dovelo do saznanja, da sastojak iz lišća ove biljke, selektivno i izuzetno precizno ubija stanice raka koje se nalaze između zdravih ljudskih stanica. Smatra se izuzetno lošim što hiljade ljudi dnevno umire od posledica različitih oblika raka, dok je potpuno prirodan lek na dohvat ruke. Osim što ubija efikasno ćelije raka, ima i sledeća lekovita svojstva: pozitivno utiče na gljivice, bakterije, parazite, reguliše visok krvni pritisak, Pozitivno utiče na nervni sistem, blažava nervnu napetost, blagotvorno deluje kod stresa i depresije, popravlja raspoloženje i poboljšava san.

Graviola primena

Višestruko je moguća efikasna primena Graviole i to u vidu: soka, kapsula, praha, infuzije i tinkture. Za primenu kod lečenja najpoznatija je amazonska graviola od koje se koriste semenke, lišće, kora i plod. Plod se može jesti dok je svež u izvornom obliku. Moguća nuspojava korišćenja Graviole, povezana je sa visokom koncentracijom Anonacina.

Lekovi i prirodni preparati od Amazonske Graviole:

♥  Prah Amazonske Graviole

♥  Kapsule Amazonske Graviole

 

Zoran Mataruga

Napiši komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.