ROSA MOSQUETA ulje uklanja ožiljke, strije i bore

Rosa Mosqueta (Čileanska Ruža) je biljka iz porodica ruža (lat. Rosaceae), veoma polimorfna vrsta, a ime su joj dali još Rimljani. Ova biljka ima veoma razvijen koren koji duboko prodire u zemlju, a stablo je sastavljeno od listopadnog žbuna visokog 2 do 3 metra sa dugim debelim granama koje rastu uspravno. Grane nose spiralno raspoređene jajolike pupoljke sa tamno crvenim ljuskama. Cvetovi Rose Mosquete su sa bledo ružičastim ili belim kruničnim i zelenim čašičnim listićima. Plodovi ove biljke su jajasti veličine do 1,5 centimetar, crveno i crvenonarandžaste boje, slatko kiselog ukusa.

Rosa Mosqueta

Čileanska Ruža postoji verovatno od samog nastanka čovečanstva. Još su stari Rimljani verovali da ova biljka leči besnilo. Po nalazima iz švajcarskih sojenica, zna se da je pekmez ove biljke bio poznat još u kamenom dobu.

Rosa Mosqueta sastav

Rosa Mosqueta ima velike količine C vitamina kao i vitamine A, D i E, kao i flavonoid koje se smatra antioksidansom. Plodovi imaju veliki procenat voćnog šećera, vitamine B1, B2, naicin, karoten, a takođe sadrži tanine, pektine i voćne kiseline. U laboratorijama Čilea, Argentine, Nemačke i SAD ukazuju da čileanska ruža sadrži visoku koncentraciju polinezasićenih masnih kiselina: oleinske, linoleinske, linolenske. Važno je napomenuti da ova biljka sadrži i tretinoin.

Rosa Mosqueta lekovito dejstvo

Od čileanske ruže se pravi apsolutno prirodno ulje visokog kvaliteta koje se prodaje pod nazivom “ Rosa Mosqueta “. Ovo ulje se odlično pokazalo u uklanjanju slučajno nastalih ožiljaka na koži kao i ožiljaka nastalih operacionim zahvatima. Uklanja mogućnost nastajanja keloidnih vrsta ožiljaka (lump) koji nastaju upravo pri opreacijama. Rosa Mosqueta pomaže i smanjenju ožiljaka nastalih tokom bolesti vodenih kozica (boginja) kao i oštećenoj koži koja je bila izložena i oštećena visokim temperaturama (vatri) kao i koži koja je oštećena tokom zračenja. Ovo ulje pomaže smanjenju bora koje nastaju starenjem organizma, umanjuje sušenje kože izložene sunčevim zracima, a pomaže i pri uklanjanju pega, fleka i strija. Ulje dobijeno iz čileanske ruže prirodni je ovlaživač suve i kože osetljive na razne alergije, a ima mogućnost ublažavanja posledica od ekcema i dermatitisa. Nezasićene masne kiseline koje sadrži ulje čileanske ruže izuzetno su važne, jer naš organizam nema mogućnost da ih obnavlja. Zahvaljujući njima ovo ulje visokog kvaliteta hrani i održava kožu našeg organizma zdravom. Rosa Mosqueta takođe jača i povećava barijeru ceramidima unutar epiderma smanjujući gubitak vode i sprečava fotostarenje. Čileanska ruža sadrži i važan element tretinoin koji blagotvorno deluje na regenerisanje kože i tkiva. Trudnicama se preporučuje utrljavanje ulja u grudi kao i nežno masiranje stomaka tokom poslednja tri meseca trudnoće jer u mnogome pomaže kod sprečavanja nastanka strija posle porođaja.
Ova biljka kada se koristi u drugim oblicima pomaže i kod prehlade kao i simptoma gripa, poboljšava varenje jer je blagi diuretik i ima laksativni efekat, rastvara kamen i čisti bešiku i uopšte podstiče otpornost organizma na mnoge bolesti.

rosa mosqueta preradjevine

Rosa Mosqueta primena

Ulje Rosa Mosqueta se smatra odličnim hidratorom koji duboko prodire u kožu koju vlaži i vraća joj elastičnost i održava je zdravom. Ovo ulje se primenjuje na sledeći način: ujutru i uveče se po potrebi nanosi na kožu. Nekoliko kapi ulja čileanske ruže nanesete na čiste dlanove i nakon toga masirate nežno utrljavajući ulje na očišćenju kožu. Plodovi ove biljke se mogu koristiti i za jelo dodajući ga u razna jela, salate, supe i kompote. Poznati su čajevi od ove biljke, a od nje se još prave: pekmezi, vina i likeri. Ne preporučujemo izlaganje direktnim sunčevima zracima delove kože koji su tretirani uljem čileanske ruže. Ulje Rosa Mosqueta se može koristiti na svim tipovima kože kod osetljive, suve, masne ili zrele kože, jedino se ne preporučuje nanošenje ovog ulja na upaljena mesta na koži od bubuljica i akni.

Rosa Mosqueta proizvodi  :

♥  ulje

Zoran Mataruga

Napiši komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.